Wie een beetje auto koopt heeft geen sleutel meer nodig om de auto te openen of te starten. Toch lopen we nog elke dag rond met veel te grote sleutelbossen is onze zak of tas. Met Lockitron is dat niet meer nodig. Installeer Lockitron op je smartphone en sluit je huis af zonder sleutels.

Lockitron is een combinatie van een slimme app op je smartphone en een slot dat je op de deur installeert. Het slot is te bedienen met je smartphone. Een wifi-connectie in het slot maakt het mogelijk het slot te bedienen waar te wereld je ook bent. Helemaal bijzonder is dat het slot automatisch opent zodra je de deur nadert en sluit zodra je afstand neemt.

Met de app is het makkelijker dan ooit om bekenden (tijdelijk) toegang te geven tot je huis. Door een unieke code te synchroniseren hebben is het ook mogelijk het slot met andere smartphones te bedienen. Raakt iemand zijn smartphone kwijt of gaat er onverhoopt iets anders mis? Dan kun je razendsnel alle toegang intrekken en het slot openen met een ouderwetse sleutel.

De makers van de Lockitron hebben een geluidssensor in het slot ingebouwd. Zo is het mogelijk een bericht op je smartphone te ontvangen als er iemand is die op je deur klopt of het slot probeert te forceren.

De Lockitron is nog niet te koop, maar zal in 2013 in de winkels liggen voor ongeveer 150 euro.

FacebookTwitterPinterest