In hartje Amsterdam wonen heeft zo zijn voordelen: je hoeft de deur maar uit te lopen en er is altijd wat te doen. Met een bruisend stadsleven is groot wonen daarom niet per se noodzakelijk.

Bovendien zijn grote (betaalbare) woningen in Amsterdam schaars. In de oude grachtenpanden vind je vaak kleine, maar knusse appartementjes waar je ook absoluut een leuke ruimte van kunt maken. Je moet er gewoon iets ‘slimmer’ mee omgaan! Daarom drie simpele interieurideeën én een inspirerend filmpje om de vierkante meters in huis beter te benutten.

Bank in plaats van stoelen

Rond een eetkamertafel horen stoelen, zou je denken. Maar heb je er wel eens aan gedacht om in plaats van stoelen aan één of beide kanten een bankje te plaatsen? Je schuift de bank eenvoudig onder de tafel wanneer je geen eters over de vloer hebt.

Bank bij eetkamertafel Houten bank bij eetkamertafel

Uitklapbare tafel

Heb je überhaupt geen plek voor een eetkamertafel? Met een plankje tegen de muur en twee hoge krukken creëer je een leuke plek om je ontbijtje te nuttigen of ’s avonds gezellig aan te borrelen! Daarnaast zijn twee lage stoelen die je makkelijk op elkaar kunt stapelen ook perfect om ruimte te besparen. Tip: Ikea heeft handige inklapbare tafelbladen!

Inklapbaar tafelblad Norbo Ikea Inklapbaar tafelblad Norbo Ikea

Tafeltje op wieltjes

Tafeltjes op wieltjes zijn een must voor kleine ruimtes. Je zet ‘m zonder moeite aan de kant wanneer je thuis een feestje hebt. Ga voor een laag tafeltje. Dat springt namelijk minder in het oog, waardoor het geen blokkade vormt in de ruimte. Daarbij zou het helemaal ideaal zijn wanneer het tafeltje onder de bank past. Wil je liever extra opbergruimte, ga dan bijvoorbeeld voor dit tafeltje met lades.

Salontafeltje op wielen Bijzettafel op wielen met ladekastjes voor extra bergruimte

Wil je nog meer inspiratie opdoen hoe je een kleine ruimte het best kunt indelen? Bekijk dan eens dit filmpje. Bizar hoe ze dit kleine appartement in Manhattan optimaal benutten. Bijna “eng” goed, vind je ook niet?!

FacebookTwitterPinterest