Een schoolbord met krijtjes is misschien op een school wat ouderwets, maar in huis is het juist helemaal hip! Met schoolbordverf maak je in no-time een muur beschrijfbaar. In dit artikel vind je leuke krijt-ideeën voor in huis, maar ook tips voor het aanbrengen van deze verf.

Schoolbordverf ideeën

Een krijtmuur is ideaal om als boodschappenlijstje of als memobord te gebruiken. De creatievelingen onder ons maken er natuurlijk een mooie tekening op. Daarnaast kun je ook in plaats van een muur, een meubelstuk in deze verf zetten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van wat je allemaal met schoolbordverf kunt doen.

2. Boodschappenlijst schoolbordverf 3. Boodschappenlijst keuken schoolbordverf

Schoolbordverf: leuk voor in de keuken om je boodschappen op te schrijven.

4. Hoofdbord van bed getekend - schoolbordverf

Naast met krijt iets op een krijtmuur schrijven, kun je er natuurlijk ook op tekenen!

5. Memobord schoolbordverf6. To do list schoolbordverf

Maak eenvoudig een groot memobord of een to do-list. 

7. Kast schoolbordverf 8. Koelkast schoolbordverf

Tot slot kun je ook meubels in schoolbordverf zetten. Wat dacht je van een beschrijfbare (koel)kast?!

Tips bij schoolbordverf

Schoolbordverf is op waterbasis en is mat van kleur. Je kunt het op verschillende ondergronden aanbrengen, zoals gestucte muren en steen, maar ook op hout. Zorg altijd wel dat de ondergrond goed schoon en vetvrij is. De verf is over het algemeen dekkend. Maar let op: schoolbordverf droogt snel. Ga dus snel te werk! Beter snel twee lagen over elkaar, dan langzaam in één keer dekkend willen schilderen. Tot slot gebruik je voor muren een latexroller. Ga je een houten meubel met schoolbordverf schilderen, dan kun je beter een velours rollertje gebruiken.

Waar te koop?

Schoolbordverf is nog niet zo lang verkrijgbaar voor de consument, maar in de grote verfspeciaalzaken wordt het al wel verkocht. Daarnaast heeft ook Hema een klein assortiment schoolbordverf. Je vindt hier zelfs naast zwart ook gekleurde schoolbordverf, zoals grijs en roze.

FacebookTwitterPinterest