Zes acts die de kans krijgen om drie nummers ten gehore te brengen aan professionals uit de muziekindustrie. Dat zijn de Talent Sessions van Sony Music. Plaats delict: People’s Place.

Via de website van Talent Sessions kunnen artiesten zich aanmelden. Vervolgens wordt uit deze inzendingen een selectie gemaakt voor de komende editie van Talent Sessions. Tijdens de kick-off van de Talent Sessions beklommen o.a. Tessa Rose Jackson, The Dance, Matt Simon en Jett Rebel het podium. Het werd een bijzondere avond.

Tessa Rose Jackson

Tessa Rose Jackson

Na een korte introductie door presentator Jan Douwe Kroeske begon de avond met Tessa Rose Jackson en haar band. Met mooie harmonieën en wonderlijke folkpop composities had Tessa het publiek al gauw in haar greep en het lukte haar dit de rest van haar optreden zo te houden. Een beter begin voor deze avond had er niet kunnen zijn.

The Dance

the dance

Vervolgens was het tijd voor The Dance om het publiek weg te blazen. En dat deed The Dance dan ook op overtuigende wijze. Hun muziek doet vaak terugdenken aan de jaren ’80, maar is absoluut niet ouderwets. Op deze muziek mag gedanst worden, zoals frontman Quin graag laat zien. Zelfs van de cover van Shut Your Eyes werd een nummer gemaakt dat meer paste bij the Dance dan bij Snow Patrol zelf.

Jett Rebel

jett rebel

Hierna tijd voor electrische gitaren, tattoos en rock & roll. Vanaf de eerste noot is duidelijk waar Jett Rebel voor leeft: muziek maken. Zijn muziek is niet alleen stevig en energiek, maar ook zeker catchy. Zo catchy zelfs dat er tijdens de opbouw van de volgende act nog steeds mensen in het publiek het laatste nummer van Jett Rebel aan het zingen waren.

Julius

julius

Tijd voor de 4de act alweer: Julius. Julius speelt pop, en dit doen zij bijzonder goed. De nummers liggen goed in het gehoor, maar zitten zeker niet eenvoudig in elkaar. Julius helpt je even al je zorgen te vergeten en gewoon naar de muziek te luisteren.

Matt Simons

matt

Na een korte ombouw kwam Matt Simons het podium op. Twee jaar geleden zag ik Matt nog met Chris Ayer in een klein café spelen voor 20 man. Tegenwoordig heeft de Amerikaanse singer/songwriter een flinke dosis bekendheid gekregen dankzij zijn nummer I’m With You. Matt kreeg het publiek niet alleen stil tijdens de eerste twee nummers, hij zorgde ook voor een dosis groove met slotstuk Gone.

Rilan & The Bombardiers

bombardiers

Maar wanneer we over groove beginnen moeten we het wel hebben over de laatste act van de avond: Rilan & The Bombardiers. Met een waanzinnige soulstem en een ontzettend strakke rock- en soulband krijgt Rilan iedereen in het publiek aan het dansen.

De allereerste Talent Sessions at People’s Place was een zeer diverse avond, met mooie showcases van folk tot soul. De avond werd afgesloten met een gezellige afterparty die muzikaal verzorgd werd door de mannen van Dirtcaps. Dawntime zal met veel plezier ook verslag doen van de volgende edities. Hou onze facebookpagina in de gaten om kaarten te winnen.

FacebookTwitterPinterest