Eerlijk is eerlijk, wij staan ook dit jaar weer op een boot, maar voor wie op Koninginnedag graag een festival pakt hieronder vier tips.

Koninginnedag zal dit jaar anders zijn dan alle voorgaande jaren. Probeerde Burgermeester van der Laan vorig jaar iedereen van buiten de ring uit de stad te houden, dit jaar kan het niet anders dan dat de stad volloopt met toeristen die een glimp van de nieuwe koning op willen vangen. Het openbaar vervoer kun je beter mijden en ook de telefoonnetwerken zullen onder de drukte bezwijken. Het is daarom zaak om vooraf een plan te hebben hoe en waar de dag door te komen. Wij proberen alvast een handje te helpen;

Het Alternatief

Dit festival is zoals de naam al zegt een alternatief voor de drukte, de toeristen en al het carnavaleske dat bij Koninginnedag komt kijken. Er staat een goede line-up achter de draaitafel met de betere namen uit de Morgen.AM stal. Dit is het ultieme festival voor wie onder het genot van zomerse beats zijn drankje wil doen, met schone toiletten, goed eten en koud bier binnen handbereik.

Loveland Queensday


Is intimiteit niets voor jou en wil je met zoveel mogelijk anderen de beste DJ’s van het moment aanhoren? Dan moet je naar het Oosterpark. Met namen als Dubfire, Sébastien Léger, Marco Carola en Secret Cinema is Loveland het beste alternatief voor wie de vorige koninginnedagen op het Museumplein doorbracht.

These Guys Qday

These Guys QDay

Wie weleens zijn moves gemaakt heeft op de NDSM-werf weet dat daar de beste feesten gegeven worden. Op Koninginnedag strijken These Guys er neer voor een pittig feestje dat tot 22.00 uur zal duren. De entree is gratis(!!), maar eigen drank meenemen verboden. Bekijk wel vooraf hoe dit festival te bereiken is, er schijnt namelijk een Koning over het Ij te varen.

Qday Strandwest


De meest relaxte sfeer vind je ongetwijfeld weer op Strandwest. Je schoenen mag je thuislaten, maar zonder een laag uitgesneden v-neck (mannen), haarband (vrouwen) en zonnebril (unisex) kun je niet aankomen.  De line-up is nog onbekend, maar valt te raden op hun facebookpagina. Net als alle andere festivals kan ook Strandwest eigenlijk niet zonder zon, dus laten we hopen dat de weergoden ons goedgezind zijn.

Zoals tegenwoordig de norm is zijn de festivals bijna of al helemaal uitverkocht, maar vrees niet; er komen ongetwijfeld nog nieuwe last-minute kaarten beschikbaar (verrassing!!).

Bron: substage.nl

FacebookTwitterPinterest