Van simpele voorwerpen een hip woonaccessoire maken? In dit artikel laat ik zien hoe je van een houten pallet eenvoudig een meubelstuk creëert.

Wanneer je ooit meubels of iets dergelijks op een grote houten pallet kreeg afgeleverd en deze ook nog bij je werd achtergelaten, heb je vast gebaald. Hoe kom je van dat nutteloze stuk hout af? Het belandde waarschijnlijk bij het grofvuil aan straat. Maar wedden dat je na het lezen van dit artikel spijt hebt als je wel eens een pallet hebt weggegooid?!

Een pallet in de slaapkamer

Ga voor een slaapkamer met een Scandinavische uitstraling door je matras op houten pallets te plaatsen. Houd het interieur verder rustig en gebruik veel witte accessoires. Ook is het leuk om van een pallet een houten hoofdbord te maken. Een bed op pallets doet het trouwens erg goed in kleine ruimtes. Het bed ligt lekker laag, waardoor het minder een obstakel vormt en de kamer ruimtelijk oogt.

2. Bed op pallet met hoofdbord 3. Bed op pallet

Een pallet in de woonkamer

Van een pallet maak je eenvoudig een salon- of bijzettafeltje. Stapel er eventueel twee of drie op elkaar om een hoger tafeltje te creëren. Door er daarnaast wieltjes onder te plaatsen rijd je het tafeltje eenvoudig weg als je meer ruimte nodig hebt.

5. Pallet salontafeltje 4. Houten pallet salontafel

Een pallet in de tuin

Nu het eind april is, ben je vast ideeën aan het opdoen voor je balkon of tuintje. Van pallets maak je niet alleen hippe interieuritems voor binnen; ze zijn ook geschikt voor het maken van tuinmeubelen. Stapel een aantal pallets op en/of naast elkaar en leg er genoeg kussen op. Dat wordt vast genieten op je zelfgemaakte loungebank!

7. Pallets in de tuin 6. Zithoek op pallets

FacebookTwitterPinterest