Wij van Dawntime houden wel van een drankje. Daarom bezoeken en recenseren we – op uitnodiging – de beste business drinks in town.

F.A.S.H.I.ON. In kapitalen. Dat is waar het vorige week in de hoofdstad om draaide. De Amsterdam Fashion Week (AFW) had de stad in haar greep.  Leco wist ons al te vertellen dat het Birgitte Bardot-kapsel menig fashionista zal gaan sieren en ontwerper Claes Iversen heeft het Hollandse weer als grote inspiratiebron gebruikt. Tot zover de trends. Want AFW is een equivalent voor feestjes, goede feestjes. Automerk MINI deed daar vrolijk aan mee en changeerde  haar Brand Store aan het Leidseplein voor de gelegenheid in Club MINI, met The Flexican en Sef als muzikaal pronkstuk.

AFW-Dawntime4

Low key en casual

Uitgedost in fluor-accenten arriveert Dawtime bij het feestgedruis. De kortstondige kledingkeuze-zenuwinzinking  blijkt geheel zinloos te zijn geweest. Hier geen vers van de pers (lees: catwalk) haute couture outfits. Low key en casual, zo treedt menig genodigde langs de rood fluwelen koordjes Club MINI binnen. Ohja, vanzelfsprekend staat er ook een MINI cabrio voor de ingang gestationeerd. “Echt fashion kun je de meeste mensen niet noemen, oordeelt Pien (‘achternaam is niet nodig’), zelf gehuld in een strakke witte broek en een chique bruin colbertje  “Het heeft meer weg van een werkborrel. Ik zie zelfs mensen met een Diesel spijkerbroek,“ klinkt het vol verbazing.

De bar is een druk bezochte stek. Tom Redecker (capri broek, turkooizen polo, helder blauwe gympen) heeft er zojuist een vodka 7Up besteld. “Of ik vanwege de Fashion Week extra aandacht aan mijn outfit heb besteed? Ik heb er wel over nagedacht om iets langer voor de garderobekast te staan, maar heb dit uiteindelijk niet gedaan,” vertelt hij op ironisch toon. Ook hij signaleert het vrimibo-ambiance. “Niets mis mee, je kunt erbij lopen zoals je zelf wilt. Al dacht ik wel dat ik underdressed zou zijn, maar ik heb weinig echte modellen gezien.”

AFW-Dawntime2

Gastronomische geneugten

Definitely hot, hip en happening zijn de fushion gerechtjes. Gastronomische kroepoek gepresenteerd op een dienblad aan vijf grote gele helium ballonnen, wordt door een appetijtelijke ober aan de man gebracht. De andere geneugten? Gemarineerde steak met een spaghetti van julienne groenten en een bol gazpacho ijs, en daarnaast een tonijntartaartje met wasabi kroepoek, kimchi crème en een uitgebakken pancetta.

De Meest Modieuze bite is toch wel de gestoomde dim sum en gyoza’s met zwarte inktvissaus. Twee beeldschone dames met getoupeerd haar, veel fluor make-up en gehuld in zwarte hotpants, doorschijnend bovenstukje en schoudervullingen die doen denken aan Madonnna’s beroemde doch beruchte Jean Paul Gaultier bh (ja, ook de gelijkenissen zijn in fashion-sferen), zorgen voor de nodige consternatie. Ook Robin van der Aa en haar vriendin Stephanie Schuller keken eerst wat raar op toen bleek dat je je tong moet uitsteken en er met een kwast een zwart goedje op wordt gesmeerd. Vervolgens legt dame twee met stokjes een dim sum op de zwarte besmeurde tong. Toch gaan ze de culinaire uitdaging aan. “Het smaakt wat zoutig, maar voelt heel zacht aan,” luidt het eindoordeel van Robin (colbertje, blousje met kanten afwerking en killer heels).

AFW-Dawntime3

‘Ík ga rijden’

Een paar uur geleden stonden de The Flexican en Sef nog voor Portugees publiek. Het duo kan elk moment voet op Amsterdamse bodem zetten. Robert Veltman staat met smart op hen te wachten. “Ik baal een beetje dat er nog niet veel gedanst wordt. Waarschijnlijk omdat er alleen genodigden aanwezig zijn.” De voortreffelijke hapjes compenseren  gelukkigerwijs dit gemis. Half tien stipt. Hoofdact Sef en The Flexican arriveren en excuseren zich voor hun late komst. Vertraagd vliegtuig enzo. “Ik ga nu even naar voren, ok?” en Robert snelt richting de dansvloer. Daar zijn de heupen inderdaad wat meer gaan wiegen. Hoewel er waarschijnlijk geen sprake is van een overduidelijk verband, aangezien ook het aantal genuttigde glazen vodka per persoon is gestegen.

Het oponthoud is overigens inventief aangepakt. Daar de gastheer van de avond een (snel) automerk is, is hier lustig gebruik van gemaakt. Beide muzikanten hadden een eigen MINI Cooper S coupé (de S van sport inderdaad) tot hun beschikking die hen van Schiphol haalde. The Flexican: “Ik had nog nooit in een MINI gereden, dus ik zei meteen:  ‘ik ga rijden’”, vertelt de dj uitgelaten na zijn optreden. En zo geschiedde. Een jongensachtige grijns verschijnt op zijn gezicht. “Met 150 kilometer per uur reed ik over de snelweg hier naar toe.” En nu? Door naar de afterparty? Lachend: “Nee joh, ik ga naar huis, lekker slapen.” Fashionably early it is. 

FacebookTwitterPinterest