We hebben hier op Dawntime al eerder geschreven over Smartlocks die sleutels overbodig maken. Vandaag voegen we daar een nieuwe variant aan toe. De GOJI Smartlock.


GOJI Smartlock heeft vorige maand meer dan 300k aan dollars opgehaald via Indiegogo. In de investeringsronde haalde de startup 200.000 dollars meer op dan verwacht. De GOJI Smartlock gaat er dus komen. Tijd om eens in te zoomen op deze goodlooking doorhost.

Voor 235 euro biedt deze smartlock niet veel meer dan zijn concurrenten. Het slot maakt sleutels overbodig. Dat wil zeggen dat je geen sleutels meer bij je hoeft te hebben om de deur te openen. Het slot herkent je telefoon zodra je in de buurt komt en opent het slot automatisch. Ook kun je tijdelijk anderen toegang geven tot je woning. Handig voor wie een schoonmaakster heeft bijvoorbeeld. Je stelt de smatlock dan zo in dat deze dame alleen toegang heeft op de ochtend dat je haar verwacht.

Goji

Voor wie kinderen of vrienden heeft zonder smartphone levert GOJI twee extra dongles mee. Zo is het ook mogelijk om zonder smartphone je huis te openen. Is je telefoon leeg én heb je je dongle niet bij de hand? Dan kun je met elke andere telefoon een gepersonaliseerd nummer bellen om je deur te openen.

Je ontvangt een bericht op je telefoon als iemand je deur opent of afsluit, maar ook als iemand deze probeert te openen zonder dat hij of zij door jou geautoriseerd is. De smartlock maakt dan automatisch een foto van de persoon voor de deur en stuurt deze met het bericht mee. Zo weet je het direct als er iets mis.

Nu er steeds meer versies van smartlocks op de markt komen blijft de grote vraag wanneer we het gaan aandurven om onze sleutels in te ruilen voor onze telefoons. Durf jij het al aan?

FacebookTwitterPinterest