Een beetje adrenaline, ja daar ben ik altijd wel voor te porren! Met dingen als bungeejumpen, kitesurfen, bergbeklimmen of motorrijden… alles wat een beetje tempo, hoogte of uitdaging biedt, kun je mij vrij blij maken! Nu is de stad in dat opzicht natuurlijk niet direct de beste woonplaats. Je mag er gemiddeld 50 km per uur knorren en op de klimhal van het USC Universum in Amsterdam-Oost na is er geen berg te bekennen…

Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik er achter kwam dat de prijsvraag, die de gemeente Amsterdam ruim een jaar geleden uitschreef voor de invulling van een groot stuk grond (3,7 hectare!) bij de Schellingwoudebrug op Zeeburgereiland, was gewonnen door Rutger Eltink, Guido van Rijn en Frans van Mourik. Zij hadden namelijk het geniale idee om op dit stuk een landzeil- en funpark op te zetten, genaamd: Wind ’n Wheels! Na een jaar van zwoegen, vergunningen regelen, en het terrein voor te bereiden op de plannen is nu het moment daar, ze zijn open!

2

Landzeilen lijkt op strandzeilen (wat vrij duidelijk mag zijn) alleen heb je er geen strand voor nodig, wat wel zo praktisch is in Amsterdam. Je ligt in een soort uitvergrote driewieler mét groot zeil er op, die je vrij eenvoudig kan bedienen en je stuurt met je voeten. Wat heb je dan alleen nog nodig (afgezien van een intens charmante helm en dito beschermingsbril)? Juist ja, wind! En laten het najaar en Zeeburgereiland hier nu een steengoede combi voor zijn.

5.1-landzeilen-met-mik-wind-n-wheels

Hoe harder de wind, hoe harder je kan gaan. Op een goede dag kun je topsnelheden van wel 60 – 70 kilometer per uur behalen en da’s best pittig in zo’n klein karretje. Is topsnel niet jouw ‘middle name’, dan hoeft dat natuurlijk niet… je bepaalt zelf hoe hard je wilt gaan. Ga je te hard dan laat je simpelweg je zeil los en je mindert automatisch vaart.

En wat kost zoiets? Voor € 29,50 mag je 1,5 uur losgaan inclusief materiaal en je leert  precies wat je moet doen. Ben je al ervaren met landzeilen en heb je je licentie (die kan je halen bij Wind ’n Wheels), dan kun je ook een karretje per uur huren en lekker je eigen ding doen. Landzeilen is ook echt aanrader voor een tof bedrijfsuitje, kinderfeestje, verjaardag of noem maar op. Voor een hapje en een drankje kan gezorgd worden en hele dag uit behoort ook zeker tot de mogelijkheden. In oktober begint de bouw van een enorme loods op het terrein mét fijne horecagelegenheid dus dan is het Urban-outdoor-plaatje helemaal compleet.

5-landzeilen-met-mik-wind-n-wheels

En ik moet zeggen, het is echt hilarisch om te doen. Na de eerste voorzichtige pogingen heb je het echt snel onder de knie en betrapte ik mezelf op enthousiaste gilletjes en stiekem voelde ik mezelf een behoorlijk professionele coureur. Of het er echt zo indrukwekkend heeft uitgezien, betwijfel ik, maar het gaat immers om je eigen beleving, toch? Mijn windfinder app heeft een nieuwe locatie erbij: Zeeburgereiland!

Wat:               Wind ’n Wheels
Adres:            Zuiderzeeweg 47
Website:        www.windnwheels.nl
Geopend:       Op afspraak

FacebookTwitterPinterest