Kennen we Nest nog? Dat is de door een voormalig medewerker van Apple ontworpen slimme thermostaat. Dezelfde makers komen nu met de Nest Protect, een connected rook- en koolstofmonoxide melder.

In beginsel doet de Nest Protect alles wat een gewone rook- en koolstofmonoxide melder ook doet, maar dan slimmer en gebruiksvriendelijker. De Nest Protect is slim omdat het apparaat weet in welke ruimte hij zich bevindt en de alarmering daar aan aanpast. Zo geeft de Nest Protect bij rook in de keuken een waarschuwingssignaal, terwijl in het geval van rook in een slaapkamer alle alarmbellen ingezet worden om je wakker te maken. Behalve een licht- en geluidssignaal stuurt de melder ook een push-bericht naar je telefoon. Zo kun je ook maatregelen nemen als je niet thuis bent.

Nest2

Dat de Nest Protect draadloos en op afstand te besturen is maakt hem gebruisvriendelijker dan zijn voorgangers. Niets is zo irritant als een rookmelder die alleen stil te krijgen is door de batterijen te verwijderen. De Nest Protect stopt het alarm zodra ja naar hem zwaait. Je kunt het alarm ook uitschakelen via de smartphone app, waarmee het overigens ook mogelijk is om de batterijduur en de meldingen te checken.

nest-protect-3

De Nest Protect gebruikt de combinatie van de licht- en bewegingssensor om je in het donker te begeleiden. Zodra je in de buurt komt van de sensoren verlicht de Nest Protect je route. Dit is zo gek nog niet als je bedenkt dat rookmelders meestal opgehangen worden op een overloop, in een trapgat of in een gang.

De Nest Protect is voor 129 dollar te reserveren op Nest.com en zal vanaf november uitgeleverd worden in zwart en wit.

FacebookTwitterPinterest