Netflix maakt vandaag bekend haar interface te updaten naar een mooier, slimmer en gebruiksvriendelijker design. Netflix doet dit om één interface te kunnen hanteren voor alle devices.

Vanaf nu heeft iedere gebruiker dezelfde Netflix-ervaring onafhankelijk van welk device hij of zij gebruikt om de films of series te bekijken. Op deze manier wil de mediagigant promoten dat Netflix op meerdere devices gebruikt kan worden. Om haar gebruikers aan te moedigen nog meer uren per maand op Netflix door te brengen zijn nog een aantal andere veranderingen doorgevoerd.

Het homescreen bevat een uitgebreider overzicht van aangeboden films en series. Helemaal bovenaan het scherm is er een schermbreed vlak vrijgemaakt om informatie te verstrekken over de film of serie die je hebt geselecteerd. Behalve een afbeelding van de cast lezen we in dat vlak een synopsis, een rating en nog enkele eigenschappen zoals ondertiteling en beeldkwaliteit. Deze veranderingen zijn ook doorgevoerd in de omgeving voor kinderen.

Met deze veranderingen in Netflix krijgen gebruikers ook de mogelijkheid om in te loggen met hun facebook- of twitterprofiel. Hiermee kun je met één druk op de knop je vrienden en volgers vertellen welke film of serie je bekijkt.

Het nieuwe design en de nieuwe functies komen in de aankomende twee weken beschikbaar. Er is geen update nodig. Wie Netflix gebruikt via een Apple TV heeft helaas pech. Een Netflix-update voor Apple TV zal pas vrijkomen bij een nieuwe update voor de Apple TV zelf.

FacebookTwitterPinterest