De leukste huiskamer van Amsterdam. Zo zou je het restaurant van Hotel V aan het Nesplein – officieel de The Lobby – kunnen noemen. Comfortabele fauteuils, een houten vloer en grote open haard maken The Lobby de perfecte plek voor een borrel plus goed gesprek.

Wie binnenkomt in Hotel V kan niet om The Lobby heen. Over de gehele breedte van het restaurant is een vintage uitziende bruine bar geplaatst. Daarachter een dito drankkast met dranken die gemixt kunnen worden tot de lekkerste cocktails van de stad. Het interieur is opgebouwd uit elementen van hout, leer en denim. Dat hierover nagedacht is blijkt uit het feit dat het personeel uitsluitend denim draagt. Achterin The Lobby kun je rondom de open haard plaatsnemen op een oude leren sofa. Wie iets wil lezen maar geen boek bij zich heeft pakt er gewoon een uit de boekenkast.

Hotel-V-Nes-Bar

Tot zo ver de huiselijke sfeer van Hotel V Nesplein. Laten we eens kijken naar de kaart.

Ontbijt (07-15.00 uur)

Hotel V serveert graag een Full Amsterdam Breakfast. Voor 16 euro krijg je ontbijt met brood, een croissant, een huisgemaakt jam, boter en een shake of verse sap met koffie en thee als basis. Hier bovenop kies je een american pancake, french toast, yoghurt met granola en fruit, eiergerecht of charcuterie. Wie minder honger heeft kan alle onderdelen los bestellen.

Lunch (12-18.00 uur)

Als lunch geen broodje gezond of filet americain, maar gerechten als oesters, gerookte zalm of terrine de champagne. Stuk voor stuk gerechten waar je de tijd voor neemt. Deze kaart is een zeer welkome aanvulling voor Amsterdam waar het broodje kaas nog vaak de lunchkaart domineert.

Hotel-V-Nesplein-Rico

Diner (18-22.00 uur)

Hotel V rekent voorgoed af met het cliché dat je hotelkeukens beter links kunt laten liggen. Hier serveren ze echt héél goed eten. Dat zie je al aan de kaart. Als starter (11 euro) kun je o.a. kiezen uit gemarineerde makreel, coquilles met buikspek en en linzensalade met buffelricotta. Als hoofdgerecht (20 euro) heb je de keuze uit vlees – eendenbout en procureursstuk, vis – kabeljauw en vis van de dag en paddenstoelenrisotto.  Desserts als peercrumble met witte chocolade, bread and butter pudding en créme brulée bestel je voor zeven euro.

Los van ontbijt, lunch of diner is The Lobby van Hotel V aan het Nesplein een heerlijke plek om onafhankelijk van het moment neer te ploffen op één van de fauteuils. Neem een spannend boek mee, bestel een grote kop koffie of een goed glas wijn en vier vakantie in je eigen stad!

FacebookTwitterPinterest