Eind maart, in de barre kou van toen, zag ik ineens een lichtje in de duisternis branden. In het leegstaande hoekpandje naast het AMFI was een teken van leven!

Mijn überontwikkelde nieuwsgierigheid voor nieuwe dingen in Oost maakte dat ik uiteraard direct met mijn neus tegen de ruit gedrukt stond om te spieken wat hier aan de hand was. Enthousiast werd de deur ineens opengezwaaid en werd ik direct binnengelaten door Manon en Thijs: “Ha! Ben jij Mik? Wat leuk, kom maar een kijkje nemen! “ Tja.. met zo’n herkenbare Mik-Bike kan ik niet erg undercover meer opereren in Oost. En zelfs zo in de verbouwingszooi, zaagsel en verfspatten zag ik het direct: dit gaat echt iets heel bijzonders worden!

2

Een half jaar later stromen de enthousiaste quotes van landelijke tijdschriften binnen! Het is altijd fijn om te merken dat mijn neus voor pareltjes mij niet in de steek heeft gelaten. Ik kan zelfs een verliefde kriebel in mijn buik voelen, als ‘de wereld buiten Oost’ haar ogen ook op ons paradijselijk stukje Amsterdam laat vallen.

3

BOTERHAM is werkelijk fantastisch geworden! Toen ik hier net binnenliep werd ik  overigens direct gegrepen door de bizar verleidelijke geur van verse appeltaart. (Ik ga hier dus zeker nog even blijven wat de appeltaart is op dit moment nog te warm om aan te snijden vertelt eigenaresse Manon). Om mij heenkijkend valt opeens het mooie koperen lijnenspel (leidingspel dekt hier mee de lading) aan het plafond mij op. Op allerlei plekken in de ruimte komen leidingen naar beneden om te eindigen in een sfeervolle lamp.

4

Bijna alles van het interieur is te  koop. In de schitterende wandkasten, het lijkt wel een immense letterkast, staan de tofste spullen voor in je huis. De kasten zijn trouwens helemaal zelfgemaakt door super handig vriendjelief, Thijs, van One Seven Tree.

5

En wat eet je hier? Voor een upperclass fancy ‘lunch’ hoef je hier niet te zijn. Hier eet je ‘gewoon’ een BOTERHAM! Een mooie gezonde flink dik gesneden boterham met eigengemaakt beleg: Paninni, ciabatta, bagel en waldcorn broodje eat your hard out: de Boterham is terug!

6

Schuif aan tussen de creatievelingen van het naastgelegen Amsterdam Fashion Instiuut, de bejaarde buurman en de jonge gezinnen. Vol trots valt mij op dat een mooie mix van mensen zich uitermate op zijn gemakt voelt bij de boterhammen van Manon. Well done! En alvast bedankt namens al die verschillende mensen die aan jouw keukentafel in jouw super gezellige woonkeuken weer een nieuwe plek hebben om te genieten van ons Amsterdam-Oost.

Ondertussen krijg ik eindelijk het verlossen de seintje van Manon. Of ik nog tijd heb om te blijven hangen voor dat overheerlijke stukje appeltaart?  Zeker weten! Omnomnomnom, BOTERHAM Rules!

Coverfoto: Interior Junkie

FacebookTwitterPinterest