Bijna december! De tijd van prachtige lichtjes, schoentje zetten voor de centrale verwarming, heerlijke pepernoten en gezelligheid. Je hoofd breken over de altijd-weer-originele Sinterklaasgedichten, waarbij je natuurlijk onverwachts grappig uit de hoek wilt komen. Cadeautjes kopen die minstens zo grappig en origineel zijn, de hele stad door crossen, lange rijen bij de kassa. Herkenbaar?

Ideaal toch die webshops?

Als je weet wat je zoekt, is internet shoppen een goede optie voor je last-minute-aankopen. Alles (hopelijk) binnen een dag in huis en je hoeft de deur niet meer uit. Praktisch, maar opeens ook best spannend als je cadeau echt niet te laat mag zijn. Met lege handen aankomen is natuurlijk geen optie.

2-lokaal-shoppen-pinterst-met-mik kopie

Buy Local

Ga dit jaar voor zeker, origineel, service en lokaal. Vaak zitten de leukste winkels namelijk gewoon bij jou om de hoek! En lokale ondernemers kunnen best wat support gebruiken in deze tijd. Want zeg nu zelf, jij zit toch ook niet te wachten op lege winkelpanden in jouw buurt? Ik heb alvast een rondje Amsterdam-Oost gedaan en de leukste Sint cadeautjes tot €15,- voor je op Pinterest gezet. Hoef jij niet te zoeken, heb je een origineel cadeautje en ben je ook nog verantwoord bezig als ‘local supporter’!

Behalve mijn shopping-tips zijn er meer leuke mogelijkheden om eenvoudig lokaal te shoppen.

Pop-up Warehouse

Rond de decembermaanden ontstaan op verschillende plekken in Amsterdam Pop-up stores waar verschillende lokale (web)ondernemers hun krachten en assortiment bundelen. Samen sta je sterker! Zo is er op 14 & 15 december een Pop-up Warehouse in Sports World. Hier kan je kerstcadeaus shoppen bij ±25 van de leukste lokale ondernemers! Ook wordt gezorgd voor de nodige ontspanning. Neem een break met een fijne gezichtsbehandeling, stoelmassage of een scheerbehandeling van een barbier! Weg met de decemberstress, kerstcadeaus shoppen was nog nooit zo relaxed en gezellig.

34

Kunst & Design

Ook leuk, op 28 november vind je de BoxXshop in het Lloyd hotel waar kunstenaars en creatievelingen hun prachtige zelfgemaakte producten verkopen. En van 1 t/m 14 december vind je in de Bagagehal aan de KNSM-Laan de Kunst & Design Expo Markt, met kunst en design van meer dan 35 kunstenaars en ontwerpers. Maar er is nog veel meer…

10 leukste Local Pop-up Shops/Markets

22nov t/m 1 dec De Winter Winkel (Etsy), Haarlemmerstraat

28 nov BoxXshop Lloyd hotel , Veemkade

29 nov t/m 1dec Neighbourfood Market, Westergasfabriek.

1 dec Funky Sinterklaas Market, Westergasfabriek

1 dec Sunday-free Market Kompaszaal, KNSM-laan

1-14 dec Kunst & Design Expo Markt, KNSM-laan

1- 29 dec December Winter Festive Shop, Brazilië – Oostelijk Havengebied

8 dec Pure Winter Markt, Amstelpark

15 dec   Funky X-mas Market, Westergas Fabriek

15 dec Pure Winter Markt, Beatrix Park

14&15 dec Pop-up Warehouse, Sports World, Oranje-Vrijstaatkade

14&15 dec Indoor vrijmarkt, Stormspace, Ruyschstraat

22 dec  Pure Winter Markt, Park Frankendael

Go get them!

Makkelijker, relaxter en dichterbij kan het niet. Dus laat je inspireren door alle lokale creativiteit en steun je eigen buurt in deze feestmaand! Geniet van alle prachtige lichtjes in de stad en je dierbaren. Bye bye decemberstress!

FacebookTwitterPinterest