Van 6 december tot 19 januari staat de stad in het teken van het Amsterdam Light Festival. Door de hele stad worden kunstwerken en gebouwen op experimentele wijze verlicht. Wie door de stad fietst ziet de eerste bouwwerken al ontstaan.

Het Amsterdam Light Festival is het jaarlijks terugkerend hoogtepunt van de wintermaanden. Behalve verschillende kunstwerken worden ook de grachten, winkelstraten, bruggen en pleinen op bijzondere wijze verlicht. Verschillende musea organiseren tijdens het Amsterdam Light Festival exposities die alles met licht en kunst te maken hebben.

Voor de wandelaars onder ons is er ook dit jaar de Illuminade, een wandelroute langs de meest opvallende en bijzondere lichtwerken. Dit jaar loopt de Illuminade door de Plantagebuurt. Liefhebbers kunnen ook het water op. “Door de vele lichtinstallaties veranderen de grachten in een waar lichtsprookje”, aldus de organisatoren.

Zie voor het volledige programma en de plattegrond van het festival de website van het Amsterdam Light Festival.

Le dôme de Richard Buckminster Hermitage'13_sketch_'Reflections' Temporal Tower_Todd van Hulzen_copyright

FacebookTwitterPinterest