Buiten: koud, regen, sneeuw en donker. Binnen: gordijnen dicht, met een plaid op de bank, een boek erbij of een filmpje en de haard aan!

In veel huizen en appartementen is het hebben van een houtkachel of gashaard niet mogelijk of niet toegestaan, omdat hiervoor een afvoerkanaal nodig is. Gelukkig zijn er een aantal alternatieven om in huis en in je buitenruimte een vuurtje te stoken. Naast vloerverwarming is het fijn om een hittebron in huis te hebben die directe warmte afgeeft.

Bij deze een aantal voorbeelden en tips:

www.tulp.eu

Een sfeerhaard kun je creëren met een bio-ethanol brander. Deze haard van Tulp firemakers kan aan de wand gehangen worden. Een haard op hoogte geeft een stuk sfeer bij de eettafel.

Samen

Elektrische inbouwhaarden kunnen zonder afvoerkanaal toegepast worden. Deze elektrische inbouwhaard is een roomdivider tussen de eetkamer en de woonkamer en vormt het hart van de ruimte. Met een flink aantal kaarsen in glazen houders kom je ook een heel eind qua sfeer en warmte!

www.manners.nl

Ook op je terras of in je buitenruimte kun je natuurlijk goed een vuurtje stoken. Deze haarden zijn speciaal ontworpen vanuit de gedachte om mensen samen te brengen en zijn geschikt voor de kleinere buitenruimten. Je kunt er omheen staan en zitten, een marshmallow in op- warmen en je glühwein op warm houden.

Fotocredits: 1) Urbanscene.nl 2) Tulp.eu 3) vtwonen.nl 4) n.v.t  5) manners.nl

FacebookTwitterPinterest