In mijn vorige blog heb ik je al de beste tips gegeven voor de allerleukste decembercadeaus, dus die heb je vast al in de pocket. En anders weet je waar je moet zijn. Maar het zwaarte punt van december ligt natuurlijk op de feestjes aan het einde van de maand.

Je weet misschien ondertussen wel met wie je kerst gaat vieren, maar heb jij al bedacht wat je gaat eten?  En oud en nieuw, ook zo’n dingetje, heb jij al een plan waar en met wie je dat gaat vieren? Zijn jouw vrienden ook zo besluiteloos en houden ze al hun opties tot het laatst open? Not to worry,  trek je eigen plan. Ik heb in iedergeval weer de leukste tips voor je verzameld.

Zelf een kerstdiner in elkaar flansen?

Goed bezig! Er is genoeg inspiratie voor heerlijke gerechten uit de buurt te halen! De Javatas heeft haar buurtgenoten bijvoorbeeld gevraagd hoe feest bij hen smaakt. Speciaal voor de feestdagen delen de buurtgenoten dierbare herinneringen en hun eigen familie feestrecepten. Op de website staat trouwens nog veel meer inspiratie: van zelfgemaakte hummus tot lemoncurd, verrassend en divers!

2-Javatas-recepten-met-mik

En ken je het kookboek van ‘onze’ Yvette van Boven uit Oost: Home Made Winter?  Online inspiratie kan je verder vinden op de site van Vegadutchie, Culy, De Groene Meisjes,vegan experts en op het blog van Beter & Leuk!

Eten

Haal de ‘zelfgemaakte’ gerechten gewoon bij je om de hoek!

Koken vind ik ontzettend leuk, maar soms is een diner voor 30 man in elkaar flansen toch een beetje te veel van het goede. Dus wat doe je dan? Juist ja, maak het jezelf gemakkelijk en haal al je heerlijks bij traiteurs in de buurt! Ken je deze fijne plekken al?

Eriks Delicatessen / Charles Traiteur & Catering / Pompoen met Speck / Nina’s Kitchen / Boerenjongens / Meer-Winkel

45

Borrel  thuis en schuif heerlijk  aan bij een van de vele fantastische restaurants in oost!

Dat Oost ontzettend veel leuke restaurants, mag inmiddels duidelijk zijn! Ik heb alvast een selectie voor je gemaakt van de restaurants in Oost die met kerst open zijn en waar je direct de kerstmenu’s even kunt checken! Een Avontuurlijke kerst? Kies da n een restaurant dat je misschien nog helemaal niet kende! Maar er is natuurlijk ook niks mis met het restaurant dat gewoon het beste bij je past. Een vegan kerstdiner bij Studio/K bijvoorbeeld of Grieks diner bij I-Grec. Klinkt goed vind je niet?

Pompstation / DappertuttoDe Ysbreeker / Van de Markt / Restaurant Merkelbach / Studio / K / Blijburg / Baut / Hotel Arena / Silk road /  I-Grec / Quatfass

6

De beste feestjes voor Oud & Nieuw!

Kerst is bij mij een familie ding, maar oud en nieuw vier ik altijd graat met vrienden. Het jaar op een fantastische manier afsluiten kan gelukkig ook echt top gewoon om de hoek! Super relaxed toch als je na een heerlijke avond op de fietsje of zelfs lopend naar huis kan?! En omdat er echt zó veel ontzettend leuke feestjes zijn in Oost heb ik ze maar even op een rij gezet voor je. Ze behoeven niet zo veel uitleg, behalve de belofte dat je feestend het nieuwe jaar in gaat!

BAUT & Nieuw / Redevice bij Cruquiusgilde / Mas/Kerade bij Studio / K / Tweeduizendtrouw bij Trouw / Man overboord bij Amsterdam Roest / DOKA Royale / R&B Legends bij Hotel Arena / Loveland New Year bij Muziekgebouw aan ‘t IJ

Laatstekopie

Ik wens je bruisend feestdagen, ga genieten van en met iedereen die je dierbaar is en sluit dit jaar op een  mooie manier af. Alvast een super goed oud  & nieuw gewenst. Maak er jouw feestje van! En dat het nieuwe jaar je maar veel mooie momenten mag brengen.

FacebookTwitterPinterest