Voor wie in de kerstvakantie niets liever doet dan knutselen heb ik drie eenvoudige maar sfeervolle DIY’s op een rij gezet.

 

2. Kerstkandelaren DIY

DIY 1: kerstkandelaren

Maak van lege wijnflessen mooie kerstkandelaren! Verwijder allereerst de etiketten van de twee wijnflessen. Knip vervolgens twee dennentakjes van de kerstboom en bind deze (samen met een leuke kerstster) vast aan de hals van de wijnfles. Tot slot doe je een kaars in de fles. Maak van aluminiumfolie een houdertje als de kaars niet stevig in de fles blijft zitten. Bekijk hier meer foto’s van deze DIY!

3. Kerstboom maksing tape4. Kerststerren masking tape

DIY 2: kerstboom en sterren van tape

Niet veel ruimte of geen zin om veel geld uit te geven aan kerstdecoratie voor in huis? Ga dan aan de slag met masking (washi) tape. Eerder lieten we al zien wat je er allemaal mee kunt doen. Met masking tape maak je ook eenvoudig een kerstboom en kerststerren op de muur. Teken ingewikkelde kerststerren eerst uit op papier, zodat je de tape in één keer goed op de muur kunt plakken.

5.Krijtbare kerstballen6. Krijtbare kerstballen

DIY 3: krijtbare kerstballen

Wil je dit jaar unieke kerstballen waar je ook nog je eigen touch aan kunt geven? Ga dan voor krijtbare kerstballen! Je geeft oude kerstballen eenvoudig een ‘nieuw jasje’ met spuitbare krijtverf. Vervolgens kun je erop krijten wat jij maar wilt: leuke tekeningen of mooie kerstboodschappen bijvoorbeeld.

FacebookTwitterPinterest