2013 was ons eerste jaar! Meer dan 12 bloggers schreven 274 artikelen en de 10 meest gelezen artikelen hebben we hieronder opgesomd. De top 10 bestaat uit tips en trends voor je interieur, interviews met Amsterdam’s markantste ondernemers en de handigste gadgets!

Wil je in 2014 meer of andere artikelen lezen? Heb je ideeën om Dawntime te verbeteren? Wil je ook voor Dawntime schrijven?

Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel of stuur een berichtje via Twitter.

1) Tips voor het slim inrichten van kleine ruimtes

Tips voor het slim inrichten van kleine ruimtes

In hartje Amsterdam wonen heeft zo zijn voordelen: je hoeft de deur maar uit te lopen en er is altijd wat te doen. Met een bruisend stadsleven is groot wonen daarom niet per se noodzakelijk.

Bovendien zijn grote (betaalbare) woningen in Amsterdam schaars. In de oude grachtenpanden vind je vaak kleine, maar knusse appartementjes waar je ook absoluut een leuke ruimte van kunt maken. Je moet er gewoon iets ‘slimmer’ mee omgaan! Daarom drie simpele interieurideeën én een inspirerend filmpje om de vierkante meters in huis beter te benutten.

>>>>> Lees verder

2) Je eigen krijtbord in huis

Maak van je muur een krijtbord

Een schoolbord met krijtjes is misschien op een school wat ouderwets, maar in huis is het juist helemaal hip! Met schoolbordverf maak je in no-time een muur beschrijfbaar. In dit artikel vind je leuke krijt-ideeën voor in huis, maar ook tips voor het aanbrengen van deze verf.

>>>>> Lees verder

3) Hannah de Groot: ‘succes is een kwestie van doen’

Hannah-de-Groot

Merken bouwen. Hannah de Groot doet niet anders. En niets liever. Met haar conceptbureau Sunny Liebherr  (‘Sunny makes your company shine’) gaat zij op zoek naar de goudader van een bedrijf. En oh ja, het Bavariajurkje heeft zij ook op haar conto staan.

>>>>> Lees verder

4) Doorbot is een connected deurbel  met camera en microfoon

Doorbot maakt het mogelijk videobeelden van je deurbel naar je smartphone te streamen. De digitalisering van ons huis dendert door. Wekelijks komen er nieuwe gadgets uit de je huis connected maken. Zo schreven wij eerder al over de door wifi aangestuurde verlichting van Philips Hue en het connected deurslot Lockitron. Op die laatste komt nu een welkome aanvulling; de connected deurbel.

>>>>> Lees verder

5) De weergaloze wereld van fotograaf Hans Hiltermann

De studio  van Hans Hiltermann

Zes jaar. Zo lang heeft voormalig reclamefotograaf Hans Hiltermann gedaan over het ontwerpen van de perfecte portretfoto. Hij noemt zijn creatie YOU. Inmiddels is hij tien jaar en zo’n vijfhonderd portretten verder.

 >>>>> Lees verder

6) Volg deze 9 topfotografen op Instagram

Een topfotograaf heeft tegenwoordig geen duizenden euro’s kostende apparatuur meer nodig om bekend te worden. Ook met het schieten van Instagram foto’s kun je bekend worden en je geld verdienen. Dat weten deze negen topfotografen op Instagram als geen ander. Zij gaan op pad met enkel hun smartphone en publiceren foto’s voor een publiek van honderdduizenden fans.

>>>>> Lees verder

7) Wonen op 35m2. Het kan in dit appartement

De huizen zijn hier in Amsterdam niet groot, maar in andere wereldsteden heeft de gemiddelde inwoner nog minder woonruimte. Mijn eigen 45m2-appartement is zo groot als een villa vergeleken bij dit appartement in New York. Toch heeft dit slimme appartement meer kastruimte, een logeerkamer en een eettafel voor maar liefst acht personen.

>>>>> Lees verder

8) Trend voor in huis: tafel op schragen

XL tafel op schragen by Dawntime.nl

Dé interieurtrend van dit moment is een tafel op schragen. Het voordeel van schragen is dat er eindeloos mee valt te variëren en de tafel dus precies naar jouw smaak kan worden samengesteld. Ook is een tafel op schragen eenvoudig uit elkaar te halen, dus je bergt ‘m zo weer op! Hieronder vind je een aantal leuke schragen-ideeën.

>>>>> Lees verder

9) Tips voor hoge plafonds en verlichting

Het toevoegen van verlichting in een ruimte is vaak functioneel en sfeervol. Daarnaast kan het ook karakterestieke architectonische eigenschappen een extra dimensie geven. Zo kan het kiezen van de juiste verlichting helpen meer accent te leggen op mooie hoge plafonds. Denk aan de verticale belijning vergroten, je kijkrichting sturen naar plekken waar je anders nooit kijkt en de lege ruimte boven ooghoogte opvullen.

>>>>> Lees verder

10) Launchdesk: makelaar in werkplekken, gezelligheid en inspiratie

Sander3

Als zzp’er wil je als het even kan een werkplek buitens huis. Niet te groot, want dat is vaak te duur. Maar wél met snel internet, een koffieautomaat, een vergaderruimte, én gezelligheid. En het liefst ook nog op een mooie plek. Voor die mensen is er Launchdesk. Sander Koppelaar, één van de initiatiefnemers, licht toe.

>>>>> Lees verder

FacebookTwitterPinterest