Eten verbindt en brengt mensen samen. Het is vaak het enige moment van de dag of van de week welke je gezamenlijk met vrienden of familie doorbrengt. Elkaar echt even zien en spreken en natuurlijk het liefst zonder tv, ipads of laptops in de buurt!

Van ‘samen eten’ kun je echt een beleving maken. Niet alleen het eten zelf en je tafelgenoten zijn natuurlijk belangrijk, ook een fijne plek in huis om samen te kunnen eten is van belang. Creëer een plek die echt bij jou en jouw levensstijl past en denk hierbij verder dan de standaard oplossingen.

Bij deze een aantal voorbeelden en tips:

Eet je graag met veel mensen thuis en heb je voldoende ruimte beschikbaar? Kies voor een lange smalle tafel (bv. 800mm breed), deze zorgt voor een meer cosi gevoel. Bovenstaande foto is van het ‘sharing dinner’ ontworpen door van Marije Vogelzang. Het tafelkleed dat omhoog is getrokken zorgt voor een intiem gevoel aan tafel, de focus ligt bij het eten en je tafelgenoten.

www.marleenjansen.nl

De tafelwip van ontwerpster Marleen Jansen is speciaal ontworpen vanuit de gedachte dat je met z’n tweeën eet. Je moet echt samen eten en kunt ook niet opstaan tijdens het eten, je tafelgenoot zal dan onder tafel verdwijnen!

geen link-1 www.reinierbosch.com

Kies voor een bank bij je eettafel. Er kunnen veel mensen aanschuiven en met een aantal kussens kun je na het diner lekker lang natafelen. De Stovetable van ontwerper Reinier Bosch is ontworpen vanuit de gedachte dat samen eten in veel landen vaak plaatsvindt rondom een vuur. De Stovetable geeft sfeer en warmte tijdens het eten, ook kun je er je bijvoorbeeld thee of eten op warm houden.

geen link-2

Samen koken en eten in de keuken is wat mij betreft de meest ideale oplossing! De mogelijkheden om dit te realiseren is afhankelijk van de woning en de ruimte. Aan kunnen schuiven bij het koken, voorproeven, samen een borrel drinken en samen genieten!

Fotocredits: 1) marijevogelzang.nl 2) marleenjansen.nl 3) n.v.t. 4) reinierbosch.nl 5) n.v.t.

FacebookTwitterPinterest