De eerste drie weken van januari zitten er alweer op en onze goede voornemens zijn we al bijna vergeten. Dat laatste mag niet gebeuren en daarom hebben we de meest gezonde hotspots van Amsterdam Oost voor je op een rij gezet. Van nice and easy tot keiharde actie. Voor ieder wat wils!

2-what-makes-you-happy-met-mik

Allereerst twee belangrijke tips:

  1. Wees lief voor jezelf en denk niet alleen aan die onmogelijk combi van dingen die je hád willen doen vandaag. (Cursusje Mindfulness is een mentale verrijking en wedden dat bewegen daarna een heel andere dimensie krijgt?!)
  2. Zoek/doe iets wat bij jou past. Als je er blij van wordt, hou je het veel langer vol.

3-wandelen-inoost-met-mik

Categorie 1: nice and easy

Trek je stevige stappers aan en maak een oldschool wandeling! Wil je niet elke keer hetzelfde rondje lopen, doe dan eens een geluidswandeling van Soundtrackcity! Download de app, dopjes in je oren en wandelen maar! Er zijn drie prachtige wandelingen door Oost (en oké, ook prachtige wandelingen in de rest van Amsterdam), waarbij je ondertussen de mooiste verhalen, geluiden en muziek hoort. Met een totaal andere wereld in je oren ben je al snel 1,5 uur onderweg! Hou je van interactie? Ga dan mee met de begeleide wandelingen van Renate’s Amsterdam. Ook een super leuk alternatief voor de zoveelste Nieuwjaars borrel. Bel Renate, bespreek je interesses, je favo buurt, trommel je familie of vrienden op en geniet van een originele persoonlijke middag.

4-Yoga-inoost-met-mik

Categorie 2: een beetje meer actie, het sport-gevoel

Die nieuwe flitsende sportoutfit die je gekocht hebt als stimulans moet natuurlijk wel geshowd worden, nietwaar? Zelf ben ik erg fan van bewust bewegen. Ik kan ontzettend genieten van een heerlijk lesje yoga of pilates. Ellie Loeve, geeft bijvoorbeeld yoga op een woonboot! Ook leuk is het om pilates te volgen bij Miesko. In kleine groepjes super gecontroleerd bewegen, waardoor je echt begrijpt hoe je jouw lichaam zo goed mogelijk kunt trainen. Werk aan kracht, flexibiliteit en balans zonder dat je over je grenzen gaat, briljant!

Maar sluit een potje dansen ook niet uit! Een salsa cursus bij Baila Si bijvoorbeeld. Ik kwam in de winter altijd met een instant zomeravond-gevoel uit de les. Dansen vergt zeker enige inspanning en een leuke bijkomstigheid: van de zomer kan je overal de sterren van de hemel dansen in de buitenlucht.

Categorie 3: outdoor, zweet, actie!

Ben jij er niet voor gemaakt om binnen te zitten? In de parken van Oost zijn genoeg Bootcamp clubjes te vinden. Kill de burpees, mountain-climbers, suicide-planks en zie je uithoudingsvermogen binnen no-time stijgen. Ga je nu echt beginnen met hardlopen?  Sluit je dan aan bij een groepje. Hardlopen is best zwaar voor je lijf, dus een goede opbouw is belangrijk om blessureleed te voorkomen. Nieuwe (beginners)cursussen hardlopen volg je o.a. bij ZOEV, Motion3 en Sports World. Het is echt een stuk gezelliger dan in je eentje zwoegen! Ladies, 6 april is er weer een Rokjesdagloop, een mooi doel om nu voor de 5 of 10 km te gaan trainen. En waar is de winter beter voor, dan voor schaatsen?! Volg een cursus bij de Jaap Eden IJsbanen. Als die vorst dan straks echt komt dan sta jij mooi te schitteren op de ijzers!

Ook leuk als het weer iets zachter wordt:

7-zonderkleerscheuren-inoost-met-mik

Categorie 4: keiharde indoor sport-actie!

In de hallen van Roest en binnenkort bij Studio/K beginnen weer nieuwe (kick)boks cursussen waar je echt al je energie in kwijt kan! Baantjes zwemmen in het Sportfondsenbad met deze kou is overigens ook heerlijk. Super goed voor je lijf en een van de meest blessurevrije sporten! Waar je misschien niet direct aan denkt is een cursus Taiko drum bij muzyQ. Opzwepende ritmes en met een flinke dosis passie, is dit zeker ook een effectieve uitlaatklep.

Overkill?

Begrijpelijk, er is ook zo veel leuks! Dé manier om alles te combineren is Sports World. Hier kan je 365 dagen, bijna te veel verschillende groepslessen volgen. Yoga, spinning, maar ook outdoor hardlopen en bootcamp…  Iedere keer kun je weer voor een nieuwe uitdaging kiezen zonder je de hele tijd in- en uit te schrijven! En een personal trainer hoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Maak er een mooi nieuw jaar van en vergeet niet…

9-prettiest-when-you-are-happy-met-mik

FacebookTwitterPinterest