Dat creatieve bureaus pronken met het hun historische pand, Italiaanse koffiemachine of blonde receptioniste is ons niet onbekend, maar over de lengte van een bureau hebben we nog nooit iemand horen opscheppen. Toch wilde de in New York gevestigde Barbarian Group het langste bureau in de wereld ontwikkelen. En dat is ze gelukt.

Midden in het meer dan vierhonderd vierkante meter tellende kantoor staat een bureau waaraan 175 medewerkers tegelijk kunnen werken. Het bureau is 305 meter lang, maar kent verschillende delen waaraan afdelingen alsnog gegroepeerd kunnen werken. Doordat het tafelblad op enkele plekken de lucht in gaat ontstaan tunnels waarin brainstorm- en loungeruimtes verwerkt zijn.

Barbarian-Desk---Dawntime-Workspaces Longest Desk by Dawntime Longest-Desk-2-by-Dawntime Longest-Desk-3-by-Dawntime

FacebookTwitterPinterest