Het gebied ten oosten van het centrum – tussen het Waterlooplein en Nemo – is niet zo spannend. Wij zijn dan ook extra blij met nieuwkomer FILTER aan de Valkenburgestraat. Een biologische koffiebar die vriendelijk is voor mens en milieu. Dat eerste hebben we onlangs zelf ondervonden. Filter is écht een hele leuke plek.

Bij Filter vind je geen super uitgebreide kaart, maar wel een hele lekkere. Natuurlijk staan alle koffie’s  van groot tot klein op de kaart, maar daarnaast kun je hier terecht voor een gezond ontbijt, een lekkere lunch of de nodige guilty pleasures aan koeken en taarten. Je kunt plaatsnemen aan één van de tafels of in de relaxte fauteuils. Aan de muur vind je moderne kunst van Nederlandse kunstenaars. Vraag eigenaresse Imke zeker even naar de verhalen achter de kunst.

Imke zal je ook vertellen dat haar koffiebar gesitueerd is in de lobby van eco friendly hotel Ecomama. Als je door de koffiebar naar achteren loopt kom je de eerste kamers al tegen! De combinatie van hotel en koffiebar klopt wat ons betreft helemaal. Ondanks dat wij zelf niet direct opzoek zijn naar een plek om te slapen, geeft het hotel de koffiebar een relaxte en internationale sfeer en daar houden we wel van!

Hieronder onze foto’s, gemaakt met medewerking van Bas Goossens

Filter-Amsterdam-by-Dawntime-2 Filter-Amsterdam-by-Dawntime-3 Filter-Amsterdam-by-Dawntime-4 Filter-Amsterdam-by-Dawntime-5 Filter-Amsterdam-by-Dawntime-6 Filter-Amsterdam-by-Dawntime-7 Filter-Amsterdam-by-Dawntime-8 Filter-Amsterdam-by-Dawntime-9 Filter-Amsterdam-by-Dawntime-10 Filter-Amsterdam-by-Dawntime-11 Filter-Amsterdam-by-Dawntime-12 Filter-Amsterdam-by-Dawntime

 

FacebookTwitterPinterest