De zon schijnt. 25 graden. Ik sluit mijn avond af op het terras van Ijsboefje. Mijn oog valt op een ietwat opvallende muur. Niet bij Het ijsboefje, maar bij de buren, Keukenette. Nieuw, net open en een muur beplakt met strips. Dat vraagt om nader onderzoek.

In Oost is het Beukenplein the place to be. Het stadsdeel doet er alles aan om het oude straatbeeld te verbeteren en zo werd ook het Beukenplein op de schop genomen. De parallelweg is verdwenen, de oude grijze stoeptegels zijn vervangen door mooie klinkers en terrassen zijn verschenen. Het plein bruist als nooit tevoren. Nieuwe horecagelegenheden schieten als paddenstoelen uit de grond, zo ook Keukenette.

Een paar dagen later zit ik met manager Ferhat Oncu aan tafel. Natuurlijk moest het eerst over de opvallende muur met strips gaan. Geen behang, nee echte stripboeken aan de wand geplakt. Vier nachten tot vijf uur in de ochtend, bloed, zweet en tranen. Resultaat: een muur beginnend voor aan de winkel, eindigend achterin bij de bar, beplakt met honderden bladzijden uit allerlei verschillende stripboeken.

Tijd om wat te proeven. Met een achtergrond in de Italiaanse keuken en kennis van oeroude Italiaanse familierecepten schuwt hij zelf het werk in de keuken niet. De caprese met de huisgemaakte pesto, was niet alleen fotogeniek maar eveneens ook zeer smakelijk. Ondanks dat Keukenette net pas open is, bleek ik niet eens de eerste die een compliment maakte over de pesto. Een Italiaans stel was mij al voor geweest, het deed hun aan thuis denken. De kaart is verder niet heel uitgebreid, maar alle borden met eten, die ik langs heb zien komen zagen er goed en mooi opgemaakt uit.

Niet alleen met het eten wil Ferhat een aanvulling zijn voor de buurt. Ook in de keuze voor wijnen wil hij onderscheidend zijn. Zo zijn de huiswijnen afkomstig uit een niet alledaagse streek. Een witte, licht fruitige wijn voor tijdens de warme dagen op het terras en een rode, wat krachtigere wijn voor bij het eten. Ik kies ervoor om niet te zeggen waar de wijnen vandaan komen, zodat je ze onbevooroordeeld kunt proberen. En er dan zelf achter te komen waar ze vandaan komen en te ontdekken waar ze onderscheidend in zijn. Ook is het leuk om uit te vinden, waarom de mooie grote klok stil staat op 15.03.

Keukenette op Facebook / Instagram

Keukenette-by-Dawntime.nl Keukenette-by-Dawntime.nl-8 Keukenette-by-Dawntime.nl-7 Keukenette-by-Dawntime.nl-6 Keukenette-by-Dawntime.nl-5 Keukenette-by-Dawntime.nl-4 Keukenette-by-Dawntime.nl-3 Keukenette-by-Dawntime.nl-2

FacebookTwitterPinterest