Ik bevind me op één van Amsterdams drukste kruispunten. Een politie colonne komt met loeiende sirenes langs en dwingt het verkeer tot stoppen. De sirenes ebben weg en langzaam komen de tram, auto’s, fietsers en ook ik weer in beweging. Aangeraden door Rico, ben ik op weg naar dé plek waar ze lekker en gezond weten te combineren. Ik open de deur en wordt vriendelijk welkom geheten door Maria. Daar zit ik dan, op een voor mij tot dan toe nog onbekend bankje, uitkijkend op de kruising van de Vrijheidslaan en de Rijnstraat. Zo druk als het buiten was, zo ontspannen is het binnen, ik bevind mij in REIN.

SH_Dawntime_2015_02_REIN-1001

Niet moeilijk, wel lekker

Met een gedeelde passie voor gezond eten zijn Maria Aquino en Said Jelassi REIN begonnen. Ze willen laten zien dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn, niet veel geld of veel tijd hoeft te kosten en bovenal gewoonweg heel lekker is. Met Oathie-broodjes (havermoutbroodje) en salades van zoveel mogelijk biologische- en streekproducten is het een ideale plek voor een gezonde lunch.

Healthy New You

Maar REIN, al zou je het op het eerste oog niet direct zeggen, is meer dan een kleine lunchroom. In samenwerking met Laurianne Ruhé, schrijfster van het boek Good Food, geven ze een cursus gericht op een gezonde voeding en levensstijl. Met ongeveer zes weken begeleiding transformeer je in een Healthy New You.

SH_Dawntime_2015_02_REIN-1008

Choco Shake met spinazie

Natuurlijk mocht ik niet van ze vertrekken zonder dat ik eerst zelf wat dingen had geproefd. Zo ben ik nu tenminste voor een dag Forever Young en werd ik verbaasd door de ingrediënten van de Choco Shake. Gemaakt van pure cacao, gezoet door appel en dadel en in balans gebracht met spinazie (ja, je leest het goed). Twee heerlijke smoothies waarin de passie voor mooie producten duidelijk naar voren komt.

Mooie producten in een goede balans, dit belooft wat voor het broodje oude kaas en broodje zalm die voor mij verschijnen. Een Oathie-broodje opengesneden, ingesmeerd met honingmosterd, belegt met avocado en ruim bedekt met zalm smaakte goed en ook het met truffelmayonaise ingesmeerde, oude kaas belegde en rucola besprenkelde Oathie-broodje bleek een heerlijk combinatie te zijn.

REIN is niet alleen een aanrader voor de gezondheidsfreaks en health junkies onder ons, maar voor éénieder die van lekkere dingen houdt. Het bleek dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn, niet veel geld hoeft te kosten en bovenal gewoonweg heel lekker is!

SH_Dawntime_2015_02_REIN-1009 SH_Dawntime_2015_02_REIN-1007 SH_Dawntime_2015_02_REIN-1005 SH_Dawntime_2015_02_REIN-1003

Let’s connect!

>> Volg REIN op facebook

>> Volg Dawntime ook op facebook, twitter, instagram en pinterest

FacebookTwitterPinterest