Op Bevrijdingsdag krijgt Amsterdam voor heel even een brug over het IJ. De brug – die vorig jaar door slecht weer niet opgebouwd kon worden – is gratis toegankelijk, maar je hebt wel een toegangsbewijs nodig. En die zijn schaars.

Toen tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog er te weinig brandstof was om de veren tussen het centrum en Noord te laten varen, besloot de gemeente de veren aan elkaar te koppelen. Zo werd een drijvende brug gevormd tussen het centrum en het toenmalige platteland van Amsterdam.

De brug zal op Bevrijdingsdag slechts vier uur toegankelijk zijn voor het publiek. Tussen 14.00 en 18.00 uur om precies te zijn.Als het weer het dit jaar toestaat natuurlijk. Burgemeester van der Laan en kinderen uit Noord zullen het publiek samen voorgaan.

Reserveren

Wie via de brug het IJ over wil steken kan vanaf vrijdag 18 maart 09.00 uur een ticket reserveren op 4en5meiamsterdam.nl. Vorig jaar waren de tickets binnen enkele minuten uitgegeven.

Let’s connect!

>> Volg Dawntime ook op facebook, twitter, instagram en pinterest

>> Deel dit artikel met je vrienden via de sharebuttons hieronder

 

FacebookTwitterPinterest